Kommil Foo zet volwassen man in luciferdoosje

Door Dominique Vreven-18 januari 2013-0000-Cultuur

Afgelopen seizoen waren er lange wachtlijsten in de Limburgse schouwburgen voor de voorstelling ‘Breken’ van Kommil Foo. De broers Raf en Mich Walschaerts hernemen nu hun zeventiende theaterproductie in onze provincie. Op 23 januari is Kommil Foo te gast in cultuurcentrum De Kimpel in Bilzen.

Kommil Foo zet volwassen man in luciferdoosje

 

Raf en Mich Walschaerts staan op de top van hun kunnen en ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl met een mix van ontroering, humor, muzikaliteit en absurde beeldentaal. Als geen ander beheersen ze de kunst om met minimale middelen maximaal te ontroeren. Hoe krijg je een volwassen man in een luciferdoosje? Met die eigenaardige vraag opent ‘Breken’.

“De voorstelling gaat over liefde en vriendschap, over twijfel en verdriet en hoe een mens kan breken in duizend stukjes. Zo krijg je een man in een luciferdoosje”, vertelt Raf Walschaerts. “Thema’s die aan bod komen zijn het verzwijgen van overspel, de achterdocht binnen een relatie en de eenzaamheid.”

Het is pijnlijk herkenbaar, maar zoals altijd krijgen de sketches van Kommil Foo een absurde wending of een verrassend plot. Wie er alsnog niet in moest slagen om een kaartje te bemachtigen, kan zich troosten met de DVD van het programma opgenomen in het Capitole in Gent.

Kommil Foo in Limburg: 23/01 CC Bilzen - 25/01 CC Houthalen-Helchteren - 01/03 CC Beringen - 16/03 CC Maasmechelen - 29/03 CC Heusden-Zolder - 23/04 CC Hasselt

Publicatiedatum: 
vrijdag 18 januari 2013
Verschenen in: 
Limburg Actueel
Productie: