Kommil Foo als seizoensopening in Lommel

Kommil Foo DE LUXE in CC de Adelberg in Lommel

Muziek en fratsen tijdens de seizoensopening met Kommil Foo

De broers Raf en Mich Walschaerts zijn kind aan huis in De Adelberg. Onze theaterrelatie duurt al zo'n kleine 20 jaar! Nog voor ze één stap in de erkende theaters gezet hadden, was er al een wederzijdse kruisbestuiving tussen dit cabaretesk duo en Lommel. Slechts weinig cultuurcentra kunnen zeggen dat ze alles (en dan ook écht alles) van deze mannen gezien hebben.

Wij hebben ze nog weten try-outen in gezellige maar obscure theatertjes als Theater Paljas in Antwerpen. We zagen daar twee piepjonge enthousiastelingen met véél goede wil en geweldige ideeën, die soms de bal mis sloegen maar die evenzeer rake klappen uitdeelden. Wat overbleef na zo'n avondje Antwerpen was een niet mis te verstane goes­ting om ze zo snel mogelijk terug te zien. Dit had potentie en vroeg of laat zou en moest het lukken met dit duo.

Met J.van Gips staken ze hun neus voor het eerst aan het venster. Plank was de volgende show en meteen de doorbraak naar de eerste theaters. Vanaf dan ging het snel en tot nu toe is de trein niet meer gestopt... Steeds crescendo, steeds meer diepgravend, steeds inventiever en muzikaal interessanter.

Nu 20 jaar op de planken en De Adelberg is Kommil Foo nog steeds trouw en omgekeerd ook! Het beste van Kommil Foo mocht dus niet ontbreken op het programma. Het duo laat zich steunen door het 8-koppige tango-ensemble Orquesta Tanguedia. Dit wordt een unieke feestvoorstelling waar de vonken vanaf spatten.

Kortom, Kommil Foo de Luxe.

Publicatiedatum: 
zaterdag 25 september 2010
Verschenen in: 
Adelbrief
Productie: