Huilen om Kommil Foo

-door Melinda Van Dam-

Vlaanderen Snotteren. Van puur verdriet en oprecht geluk. Dat is wat cabaretduo Kommil Foo al meer dan twintig jaar teweeg brengt bij menig Vlaming én Nederlander. Gooi het beste van een tiental razend populaire producties bij elkaar en je krijgt Kommil Foo De Luxe. Het beste van het beste...

Na twintig jaar is het tijd om even stil te staan bij wat voor moois je zoal gemaakt hebt. Dat moeten de gebroeders Walschaerts gedacht hebben toen ze hun nieuwe tournee samenstelden. En wat voor een! Stel je voor, je kruipt door een woestijn en vergaat van de dorst. Je merkt in de verte een oase op en ontdekt even later dat er geen water, maar wijn op je wacht. En kokosnoten. En cocktails in de prachtigste kleuren. Dat is wat Kommil Foo je biedt. Alles waarnaar je verlangt, maar nog net iets meer. Een van hun eerste nummers heette trouwens 'Ik drink'. Een sober maar pakkend lied over eenzaamheid. Zo'n nummer waardoor liefdesverdriet zich plots meester van je maakt, ook al ben je de gelukkigst getrouwde mens ter wereld. Dat is nu eenmaal wat Kommil Foo met je doet.

Maar geen nood, je wordt heus niet ongelukkig van de show. Ook de grappigste scènes werden van onder het stof gehaald en zorgen voor een perfecte balans tussen tragiek en hilariteit. Verhalen omgekeerd vertellen, de draak steken met extreem rechts, verhalende nummers op de rand van het fatsoen en kippen die uit de lucht vallen. Toegegeven, het is grappiger als je erbij bent en daarom moet je dan ook zeker een ticketje zien te bemachtigen. Bovendien worden de charmante broers voor de gelegenheid ondersteund door het achtkoppige tango-ensemble Orquesta Tanguedia dat het geheel een nieuw elan geeft. Koop alvast een hele doos Kleenex, want Kommil Foo plant zich in de krochten van je ziel en blijft er voor altijd zitten.

Publicatiedatum: 
vrijdag 22 oktober 2010
Verschenen in: 
Metro
Productie: