De luxe editie van "Wolf" is een pareltje

Kommil Foo: Wolf
Label: PIAS
Barcode: 5413356387933

De luxe-editie van “Wolf” is een pareltje: De verpakking bevat zowel de CD als de DVD van de Kommil Foo voorstelling “Wolf”. Het ingesloten boekje bevat de teksten van alle nummers op CD.

De broers Raf en Mich Walschaerts spelen zelf alle nummers, bijgestaan door Helder Deploige (multi-instrumentalist, componist en producer).

Het nummer “De Volgende” brengt ons Kommil Foo op zijn best: een rappende Raf vertelt het verhaal van een banale dood die uitmondt in een gesprek met God, het gaat over betweterigheid, over spijt, misstappen en de verbeelding aan de macht. Kommil Foo heeft het unieke talent om herkenbare, beeldende verhalen te vertellen vol menselijke emotie waar timing, zorgvuldige woordkeuze en gepaste stilte op sublieme manier samenkomen. Aan de muziekarrangementen wordt minstens evenveel aandacht besteed.

Het vierde nummer (Niet Voor Mij Alleen) is een bewerking van een George & Ira Gershwin-compositie: het gaat over een geliefde, ontroerend, teder, maar toch ook hier weer met dat typisch tragisch angeltje: “je bent lief, maar niet voor mij alleen”.

“Kop in het Zand” is bezingt een jonge voetballer van 9 jaar die zijn been verliest, en vanaf dan er het beste probeert van te maken om de realiteit niet onder ogen te moeten zien. Zielig, tragisch en tegelijk zo onafwendbaar mooi gebracht. Na het instrumentale “Wolf” is het de beurt aan “Man genaamd Marianne”. Dit nummer werd oorspronkelijk geschreven door Shel Silverstein. Raf bewerkte de tekst ervan. Het oorspronkelijk nummer kennen we beter als “A Boy Named Sue” in de uitvoering van Johnny Cash. Kommil Foo behield in dit hilarisch nummer de sterke boodschap van weerbaarheid, vastberadenheid en het met elkaar verbonden zijn.

De DVD bevat de integrale live opname van het theaterstuk “Wolf” in het cultuurcentrum Westrand (Dilbeek) op 11 juni 2008.

De gebroers Walschaerts treden al sinds midden jaren tachtig samen op onder de naam Kommil Foo. Zij groeiden uit tot absolute meesters in het beeldend vertellen van herkenbare verhalen vol (absurde en tegelijk ook zeer fijne) humor, tragiek en ironie. Frisse en originele invalshoeken vormen de basis voor telkens nieuwe theatervoorstellingen.

Publicatiedatum: 
woensdag 3 december 2008
Verschenen in: 
Soundslike
Productie: